Philips Beëindigt Sponsordeal voor PSV Eindhoven Shirts

Na 30 jaar beëindigt Philips de sponsoring van de shirts van PSV Eindhoven. De Nederlandse kampioenen, PSV (Philips Sport Vereniging), hebben vandaag officieel aangekondigd dat hoofdsponsor Philips hun shirt sponsorovereenkomst niet zal verlengen.

PSV won afgelopen weekend nog de Nederlandse Eredivisie-titel voor de 22e keer en voor het eerst sinds 2008. Voor het nieuwe seizoen heeft PSV een nieuwe vijfjarige kitdeal aangekondigd met Umbro, die de PSV 2015-16 tenues zal produceren, de laatste met het Philips-logo op de voorkant.

Philips Blijft Een Belangrijke Partner van psv shirts

Philips SV werd opgericht als een team voor Philips-medewerkers in Eindhoven in 1913, wat de aanwezigheid van de naam Philips in de teamnaam verklaart. De huidige sponsorovereenkomst tussen PSV en Philips heeft een waarde van tussen de €5 miljoen en €7 miljoen en loopt af halverwege 2016 na meer dan 30 jaar.

Philips legde uit dat de beslissing om terug te treden als hoofdsponsor van PSV niet om financiële redenen was, maar omdat het past bij de organisatorische veranderingen die Philips doormaakt, weg van consumentenelektronica en meer richting medische apparatuur.

PSV Algemeen Directeur Toon Gerbrands merkte op: “We begrijpen het belang van dit moment. Maar de banden blijven sterk en het uiteindelijke doel is dat PSV de commerciële inkomsten van de club kan verhogen met een nieuwe sponsorovereenkomst. Philips en PSV zijn daar beiden van overtuigd.”

In een soortgelijke zet in 2000 beëindigde het chemiebedrijf Bayer AG de shirtsponsoring van Bayer Leverkusen, ook oorspronkelijk opgericht als een team voor werknemers. Bayer AG bleef wel als naamgevende sponsor van het stadion en de belangrijkste financiële ondersteuner van de club, hoewel het shirt momenteel wordt gesponsord door LG.

Vastbesloten om in de toekomst een belangrijke partner van de club te blijven, zal Philips blijven fungeren als naamgevende sponsor van het Philips Stadion en ook als een belangrijke secundaire sponsor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *