FIFA Verbiedt Prachtig Portugal Thuisshirt met Lange Mouwen voor het Wereldkampioenschap 2022

De versie met lange mouwen van het Portugal thuisshirt voor het Wereldkampioenschap 2022 ziet er niet uit zoals Nike het had gewild, vanwege de FIFA Equipment Regulations.

Het was Cristiano Ronaldo die de versie met lange mouwen van het Portugal thuisshirt voor het Wereldkampioenschap 2022 debuteerde in de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Spanje afgelopen dinsdag, 27 september.

Lange Mouwen Breken het Continuïteitsconcept van het Portugal Thuisshirt voor het WK 2022 – FIFA & UEFA Verbieden Verschillend Gekleurde Mouwen

Het Portugal thuisshirt zou de Portugese vlag moeten laten zien met een diagonale lijn die de vlag om het lichaam wikkelt. Dit werkt echter niet met de versie met lange mouwen van het shirt.

UEFA hanteert dezelfde regel van één kleur voor de mouw als de FIFA.

Zoals te zien is op de foto’s, is de rechtermouw van Cristiano Ronaldo’s tenue volledig rood, behalve een klein deel onderaan. Als we het ontwerpidee hadden gevolgd, zou de rechtermouw van het midden tot onder helemaal groen moeten zijn geweest. Dit is echter niet toegestaan door FIFA & UEFA.

Volgens de FIFA Equipment Regulations (Artikel 6.3) “Moeten de mouwen dezelfde kleur(en) hebben als elkaar.” Voetbaltenues mogen geen mouwen hebben die van elkaar verschillen in kleur.

We hebben ons voorgesteld hoe het niet-toegestane shirt met lange mouwen eruit zou hebben gezien – het zou prachtig zijn geweest, en we zien geen enkel probleem met conflicten in tenues.

Portugal Thuisshirt voor het Wereldkampioenschap 2022

Het Nike Portugal thuisshirt voor 2022 is overwegend rood (‘Pepper Red’), gecombineerd met groen in een diagonaal ontwerp à la Monaco en gele-gouden logo’s (‘Gold Dart’).

In tegenstelling tot het korte mouwen-shirt zet het ontwerp met de diagonale lijnen zich voort op de mouwen.

Nike Gedwongen om het Galatasaray Thuisshirt 21-22 te Veranderen vanwege UEFA Regels

Inderdaad, dezelfde regel dwong Galatasaray om hun Nike thuisshirt voor 2021-2022 te veranderen in UEFA-competities.

Het Portugal thuisshirt met lange mouwen voor het WK 2022 is niet te koop. In tegenstelling tot dat van veel andere nationale teams van Nike voor 2022, is het niet mogelijk om het Portugal thuisshirt met lange mouwen voor het WK 2022 te kopen.

Maakt deze FIFA-regel hier enigszins zin? Laat hieronder een reactie achter.

Ontdek nu het Portugal Thuisshirt voor Kinderen met Ronaldo’s Stijl! Voetbalshirt Kind Ronaldo is nu beschikbaar voor jonge fans van Cristiano Ronaldo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *