Philips Beëindigt Sponsorcontract voor PSV Eindhoven Shirt

Na een indrukwekkende periode van 30 jaar zal Philips stoppen met het sponsoren van de shirts van PSV Eindhoven. PSV, de kampioen van Nederland, kondigde vandaag officieel aan dat hoofdsponsor Philips hun shirt sponsorovereenkomst niet zal verlengen.

Slechts afgelopen weekend veroverde PSV voor de 22e keer de titel in de Nederlandse Eredivisie, voor het eerst sinds 2008. Voor het nieuwe seizoen heeft PSV aangekondigd een nieuwe vijfjarige kitovereenkomst te hebben gesloten met Umbro, die de PSV 2015-16 tenues zal produceren, de laatste met Philips op de voorkant.

Philips Blijft Belangrijke Partner van PSV

Philips SV werd opgericht als een team voor Philips-werknemers in Eindhoven in 1913, wat de aanwezigheid van de naam Philips in de teamnaam verklaart. De huidige sponsorovereenkomst tussen PSV en Philips heeft een waarde van tussen de €5 miljoen en €7 miljoen en loopt af in het midden van 2016, na meer dan 30 jaar.

Philips legde uit dat de beslissing om zich terug te trekken als hoofdsponsor van PSV niet om financiële redenen was, maar omdat het past bij de organisatorische veranderingen die Philips ondergaat, weg van consumentenelektronica en meer richting medische apparatuur.

Algemeen Directeur van PSV, Toon Gerbrands, merkte op: “We begrijpen de impact van dit moment. Maar de banden blijven sterk en het uiteindelijke doel is dat PSV de commerciële inkomsten van de club kan vergroten met een nieuwe sponsorovereenkomst. Philips en PSV zijn hier samen van overtuigd.”

In een soortgelijke zet in 2000 beëindigde chemiebedrijf Bayer AG zijn shirt sponsoring van Bayer Leverkusen, ook oorspronkelijk opgericht als een team voor werknemers. Bayer AG bleef wel als sponsor van het stadion en de belangrijkste financiële ondersteuner van de club, hoewel het shirt momenteel wordt gesponsord door LG.

Met toewijding om in de toekomst een belangrijke partner van de club te blijven, zal Philips blijven optreden als naamgever van het Philips Stadion en ook als een belangrijke secundaire sponsor. PSV Tenue Kind: Ontdek de nieuwste collectie voor jonge PSV-fans en kleed ze in stijl met de clubkleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *