Ajax Shirt 2023: Een Eerbetoon aan Glorierijke Geschiedenis

Het is een opwindende dag voor Ajax-fans over de hele wereld, want vandaag is het nieuwe Ajax 2023-shirt onthuld. Dit prachtige tenue, vervaardigd door Adidas, zal schitteren tijdens de Europese uitwedstrijden van de club in het komende seizoen.

De weg naar de groepsfase van de Champions League werd voor Ajax geplaveid dankzij de nederlaag van Lyon tegen Bayern in de halve finale van 2019-20.

Het Ajax 2023 Champions League uitshirt is niet zomaar een voetbaltenue; het is een eerbetoon aan de 50e verjaardag van de allereerste Champions League-overwinning van de club in 1971. In een stijlvol ontwerp, dat doet denken aan die gloriejaren, prijkt een tekst op de binnenzijde van de hals. Ajax versloeg destijds Panathinaikos met 2-0 in de finale op Wembley, nadat ze twee jaar eerder met 4-1 hadden verloren van Milan in hun eerste finale. Ajax ging door om ook de edities van 1972 (tegen Inter) en 1973 (tegen Juventus) te winnen.

Het Ajax Adidas 2023 Champions League uitshirt is voornamelijk donkergrijs, met een zwarte middenstreep, geïnspireerd op het klassieke Ajax-thuisshirt, en met metallic-gouden logo’s.

Het clubembleem op de linkerborst van het Adidas Ajax 2023 Champions League uitshirt heeft een lauwerkrans met het nummer 50 in het midden eronder, ter herdenking van de Europese Cup-winst van 1971. De datum van de wedstrijd – 2 juni 1971 – staat afgedrukt op de binnenzijde van de hals van het Adidas Ajax 2023 derde tenue.

Bijpassende zwarte shorts en sokken completeren het nieuwe Ajax Adidas 2023 Champions League uit tenue.

Vanaf 20 augustus is het nieuwe Ajax 2023 Champions League uitshirt verkrijgbaar voor €90.

Wat vind jij van het nieuwe Ajax Champions League uitshirt? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Ajax Shirt 2023: Een Eerbetoon aan Glorierijke Geschiedenis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *